Az eseménysorozat célja, hogy a gyerekekkel megszerettessük a természetjárást. Vegyék észre a természet szépségeit. Érdekes helyekre jussanak el és esetleg izgalmas túrákon vegyenek részt. A sorozatban a 2018-as év során a résztvevők kilenc vezetett (5-10 km-es) gyalogtúrán vehetnek részt. A gyerekek az első túrán kapják meg igazoló (pecsétgyűjtő) füzetüket. Ennek ára 1000Ft/fő, ezzel járulnak hozzá az egész éves program költségeihez. Három túrán való részvétel után egy kitűzőt adunk emlékbe, aki pedig legalább 6 túrát teljesít és ezt az igazoló füzetében a megfelelő pecsétekkel igazolni tudja, névre szóló serleget kap elismerésül.


A túrákon bárki részt vehet 5-99 éves korig, azonban csak általános iskolások (és kitartó nagyobb óvodások) jelentkezhetnek a túrasorozatba és a végső serleg díjazásban is csak ők részesülhetnek. A díjátadásra hagyományosan, a decemberi „Mikulástúrán” kerül sor. Igyekszünk körtúrákat szervezni, hogy az indulási és a végpont egy helyen legyen. A kiindulási helyekre való eljutást a túrázóknak kell megoldaniuk. Ebben számítunk a szülők aktív segítségére. Igyekszünk tömegközlekedéssel is megközelíthető helyeket választani. Ismét lesz túra a Rám-szakadékba és természetesen az éjszakai túra sem hiányozhat. A túrák különböző nehézségűek és hosszúságúak lesznek, de mindenki számára teljesíthetőek. A résztvevők maguk választhatnak 6 vagy akár 9 nekik megfelelő túrát. Feltétel, hogy a 9 év alattiak csak szülői kísérettel vehetnek részt a túrákon. A részletekről folyamatosan értesülhettek honlapunkon, illetve aki jelentkezik a túrasorozatra, azt a továbbiakban majd e-mailben is értesítjük.

Az első túra február 24-én lesz. Jelentkezni a túrák helyszínein, illetve az alábbi linken kitöltött űrlappal lehet (Az előzetes jelentkezéssel megkönnyítitek a munkánkat!):


Sulikupa nevezéseket már nem tudunk fogadni, mivel túl vagyunk a negyedik túrán is, de szívesen látunk mindenkit! Jövőre pedig újra indul a túrasorozat, ahol újra ringbe lehet szállni a serlegért!

 

Várható menetrend:

1. túra: február 24. (szombat): Sas-szikla 5,2 km 200 m szintemelkedés
2. túra: március 24.(szombat): Egri-vár, Teve-szikla. Indulás a Háziréti tótól.
3. túra: április 07. (szombat): Holdvilág-árok

4. túra: április 14. (szombat): Apátkúti-völgy - Spartacus-ösvény (Visegrád - Pilisszentlászló - Visegrád)

5. túra: május 12. (szombat):Egy szuper botanikai kirándulás Drin Pistával!! Pilisvörösvár és Csobánka között.

6. túra: június 01. (péntek): Éjszakai túra a Dévényi Antal kilátóhoz

7. túra: szeptember 08. (szombat): Rám-szakadék (Szokás szerint Dömösről Dömösre)

8. túra: szeptember 22 (szombat): Buszos kirándulás Döbröntére, ezúttal csak sulikupásoknak. A busz megtelt.

9. túra: november 3 (szombat): Budakeszi-Hidegvölgy, "Berkenyék földjén" -Botanikai és geológiai túra Drin Pistával.


Ráadás túra: december 08. (szombat este): A szokásos esti Mikulás túra Klotildliget vasútállomástól.


A díjkiosztó 2018 -ban is a Mikulástúrán lesz, azonban ez már nem számít bele a pecsétgyűjtésbe, tehát tessék az egész évben aktívan túrázni! 
A fenti menetrendet igyekszünk betartani, de a programváltozás jogát fenntartjuk!!!

2018- ban is szeretettel várunk mindenkit!

Lap tetejére