logo

Hírcsatornáink


Nyitólap
Hírcsatornáink
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Technika - Technológia
Írta: Administrator   
2010. január 25. hétfő, 21:22

A hírcsatorna (idegen rövidítéssel: RSS - Really Simple Syndication) arra való, hogy a WEB lap tartalmának változásait könnyen és gyorsan meg lehessen osztani az olvasókkal és más WEB oldalakkal. Ennek előnyei az olvasók számára, hogy nem kell állandóan a WEB lapot nézni (a WEB lap szól, ha olyan információ van, ami az olvasót érdekli). Nem kell leveleket olvasgatni - levelezésünk nem keveredik össze a tájékoztató hírekkel, információkkal.

 

A hírcsatornák olvasásához RSS olvasó programra van szükség. (Lassan! Lehet, hogy már van a gépeden!) A leggyakoribb böngésző programokba (FireFox, IE, Opera) már beépítették az RSS olvasó programokat. Ha PDA-n, telefonon, vagy Pocket PC-n szeretnénk a híreket olvasni, akkor arra is lehet találni már önálló olvasó programokat. Egyes levelező kliensek (Thunderbird) is rendelkezhetnek RSS olvasó programmal.

A Hírcsatornáink blokkban a megfelelő csatorna képecskéjére kell kattintani és utánjöhet az előfizetés. (A hírcsatornára való előfizetés csak feliratkozás, a WEB lap üzemeltetői nem kérnek pénzt a hírcsatornáért!).

Milyen hírcsatornákat találok?

Jelenleg két hírcsatorna üzemel. A hírek csatornán minden hír közlésre kerül. A túrakiírások csatornán kizárólag túrakiírások kerülnek közzétételre. Bármelyikre - akár mind a kettőre - elő lehet fizetni, a két hírcsatorna nem keveredik össze!

Előfizetnék, de valami URL-t kérdez...

Hírek csatorna esetén ezt kell beírni:
http://pi-te.maze.hu/index.php?option=com_ninjarsssyndicator&feed_id=4&format=raw

Túrakiírások csatorna előfizetéséhez ezt kell beírni:
http://pi-te.maze.hu/index.php?option=com_ninjarsssyndicator&feed_id=3&format=raw

Ha pedig továbbra is probléma van, akkor E-mailben!

Módosítás dátuma: 2010. február 23. kedd, 11:11
 


Támogatja a Joomla!