logo

Hírcsatornáink

Kövess minket...

Facebook Twitter Google+


Nyitólap Túra kiírások
Nyílt túráink
Sulikupa 2017/2
Túrakiírások - Sulikupa túrák
Írta: Bohner Zoltán   
2017. február 23. csütörtök, 20:13

Az idei 2. Sulikupa túránkon a Gerecsébe látogatunk. Kiindulási pontunk Péliföldszentkereszt. Találkozó március 4-én 9:00-kor a település határában a templom alatti parkolóban.

A Bajóti öreg kőhöz látogatunk el. Az oda és visszaút megegyezik. Kényelmes kb 2,7 km-es sétával jutunk az Öreg kő lábához, majd a kb 300 lépcsőfokon fel a Jankovich barlaghoz és a hegy tetejére. A kilátás pazar odafentről, ha az időjárás kegyes lesz hozzánk.

Kb 12 órára vissza is érünk az autókhoz, tehát sok mindenre nincs szükség. Az időjárásnak megfelelő, réteges öltözet és egy kis ital azonban fontos!


Az esetleges kérdéseket IDE küldjétek!


Szeretettel várunk mindenkit!

 
Sulikupa 2017
Túrakiírások - Sulikupa túrák
Írta: Bohner Zoltán   
2017. január 05. csütörtök, 16:04

A Sulikupa túrasorozat folytatódik 2017-ben is!

Az eseménysorozat célja, hogy a gyerekekkel megszerettessük a természetjárást. Vegyék észre a természet szépségeit. Érdekes helyekre jussanak el és esetleg izgalmas túrákon vegyenek részt. A sorozatban a 2017-es év során a résztvevők nyolc vezetett (8-12 km-es) gyalogtúrán és a Piliscsabai negyvenesek teljesítménytúrán vehetnek részt. A gyerekek az első túrán kapják meg igazoló (pecsétgyűjtő) füzetüket. Ennek ára 1000Ft/fő, ezzel járulnak hozzá az egész éves program költségeihez. Három túrán való részvétel után egy kitűzőt adunk emlékbe, aki pedig legalább 6 túrát teljesít és ezt az igazoló füzetében a megfelelő pecsétekkel igazolni tudja, névre szóló serleget kap elismerésül.

Módosítás dátuma: 2017. február 23. csütörtök, 20:01
Bővebben...
 
Új jelvényszerző túramozgalom a Pilisben
Túrakiírások - Nyílt túrák
Írta: Bohner Zoltán   
2016. május 10. kedd, 20:39

A bélyegzők a helyükön vannak, indulhat a "Pilisi vándorlás".

Gyűjtsétek a pecséteket!


Egyesületünk a mai napon (2016.06.04.) "Pilisi vándorlás” címmel, új jelvényszerző túramozgalmat indított útjára.

A mozgalommal az a célunk, hogy minél több emberrel megismertessük a Pilist és a Visegrádi-hegységet. A hosszú vándorút végigjárásáért az ország minden szegletéből, akár több napra is érdemes ideutazni. Aki végigjárja a kijelölt útvonalat, és az ajánlott kitérőket, az valóban a Pilis vándorának mondhatja majd magát, hiszen szinte minden érdekes és látványos helyet megismer és minden különleges útvonalat végigjár. Mindemellett egyedi pecsétlenyomatokat is begyűjthet.

Módosítás dátuma: 2017. február 08. szerda, 21:44
Bővebben...
 
„Kerüld" a Pilist!
Túrakiírások - Nyílt túrák
Írta: Bohner Zoltán   
2015. március 12. csütörtök, 19:39

 


Jelvényszerző túra a Pilisben!kerld1A túra célja, a túrázás és ezen keresztül a rendszeres testmozgás népszerűsítése, valamint lakókörnyezetünk, a Pilis bemutatása és megszerettetése. Az útvonal egy kört zár be, amit 4 helyen (Klastrompuszta, Kétbükkfa-nyereg, Pilisszentkereszt, Pilisszántó) lehet kezdeni, illetve befejezni. A hossza 18km. Az igazoló füzet tartalmazza az útvonal leírását táblázat formájában. Válasszátok ki a táblázatban a nektek megfelelő kiindulópontot, válasszatok haladási irányt és már indulhat is a menet.

 

Módosítás dátuma: 2016. október 19. szerda, 19:31
Bővebben...
 
Pilisi Kilátások
Túrakiírások - Nyílt túrák
Írta: Bohner Zoltán   
2014. szeptember 16. kedd, 19:21


Indulhat a pecsétgyűjtés!


Beindult a "Pilisi Kilátások" mozgalom!!!
doboz


A teljesítés menete:

A résztvevőknek az alábbi kilátópontokat kell felkeresni: Fekete-hegy, Kétágú-hegy, Feket- kő, Kémény-szikla, Pilis, Basina, Nagy-Kopasz, Vörös-hegy, Oszoly, Hosszú-hegy, Nagy-Kevély. A kilátópontokon kihelyezett bélyegzőkkel az igazoló füzet megfelelő helyére lenyomatot kell készíteni. Tintapárnát feltétlenül vigyetek magatokkal!!
Ha összegyűjtötted az összes lenyomatot, a füzetet személyesen, vagy postai úton el kell juttatnod egyesületünkhöz.
A teljesítés kezdőpontja és időtartama nincs korlátozva.
A kilátópontok mindegyike jelzett turistautak mentén található.
A jelzett úton haladj, ne tégy kárt az erdő fáiban, növényeiben, állataiban! Tartsd be az aktuális tűzvédelmi szabályokat!
 
Díjazás:

A teljesítőket sorszámozva rögzítjük, és egy kitűzővel jutalmazzuk. A túramozgalomhoz 100db igazolófüzet és kitűző készül, ha elfogy, újfajta kitűzőt készítünk (tehát akár többször is érdemes teljesítened). 
Már megvásárolható az hetedik kiadású füzet az új kitűzőért! Ebből is 100db készült.
Módosítás dátuma: 2016. november 06. vasárnap, 10:59
Bővebben...
 
Három forrás útja a Pilisben
Túrakiírások - Nyílt túrák
Írta: Bohner Zoltán   
2014. augusztus 17. vasárnap, 17:24

"Három forrás útja a Pilisben"

jelvényszerző túra


3fkA túra célja, a túrázás és ezen keresztül a rendszeres testmozgás népszerűsítése, valamint lakókörnyezetünk, a Pilis bemutatása és megszerettetése.
Az igazoló füzet tartalmazza az útvonal leírását, a források és a látnivalók bemutatását, támogatóink nevét és néhány hasznos információt, továbbá az újabb kiadású füzetben már van lehetőség a bélyegző lenyomatok gyűjtésére is. Nem tartalmaz azonban térképet, erről a túrázóknak kell gondoskodni!


 

Módosítás dátuma: 2017. január 14. szombat, 12:27
Bővebben...
 


Közelgő események

Nincs esemény


Támogatja a Joomla!