logo

Hírcsatornáink

Kövess minket...

Facebook Twitter Google+


Nyitólap e-Természetjárás
Technika

Természetet járni, kirándulni nem lehet virtuálisan. A természetjárók odamennek, gyalogolnak, másznak, eveznek, tájkozódnak. Ez a dolguk, ezt szeretik. Amikor éppen nem egy túrán vagyunk, számos adminisztratív tennivalónk akad. Túrajelentéseket készítünk, túrákat tervezünk szervezünk, és a szervezettségből adódó háttér miatt: adminisztrálunk. Leírjuk, bevisszük, elhozzuk, átadjuk, megbeszéljük, dokumentáljuk, meghírdetjük, reklámozzuk... Aztán tapasztaljuk, hogy itt-ott más információ jelenik meg, és megpróbáljuk ezeket valahogy rendbe tenni. Ezen közben még tanulunk is, képezzük magunkat. Kinek van ennyi ideje és energiája?

Kitaláltunk valamit, ami a természetjárás kellemetlen részét, az adminisztrációt teszi egyszerűbbé, gyorsabbá. 

A technikai szekcióban az adminisztráició számítógépes támogatásával kapcsolatos részleteket közlünk. Ebbe a szekcióba tartozik:

  • e-Természetjárás: annak a koncepciónak az ismertetése, hogy a természetjárás adminisztratív tevékenységeit hogyan lehet megkönnyíteni a számítógépek és a távközlési berendezések használatával;
  • Technológia: a koncepció megvalósításában felhasznált rendszerek, amelyekkel informatikai végzettség nélkül is lehetőségünk van az adminsztráció elektronizálására;
  • Legjobb gyakorlatok: azaz a technológia felhasználásával a legjobb eredmény létrehozása.


Picasa Albumok és a mi oldalunk
Technika - Segédletek
Írta: Ziaja Zsolt   
2010. december 12. vasárnap, 08:07

 

kicsi_1A Triglav meghódításáról Zoli írt egy remek túrabeszámolót. A számos illusztráció után a cikk végén találtam egy linket, ami Zoli nyilvános Picasa albumára mutatott, ahol még több fényképet tudtam megnézni. Kicsit elgondolkodtam, mert már többször esett szó arról, hogy fényképalbum legyen, de ilyen, vagy olyan. Most megoldottam, hogy a Picasa Albumokat lehessen használni a túrabeszámolókban.

Módosítás dátuma: 2010. december 12. vasárnap, 09:23
Bejelentkezés
 
Cikk illusztrációk - felugró ablakos "galéria"
Technika - Segédletek
Írta: Zsolt   
2010. december 05. vasárnap, 19:39

pelda_piciEbben a segédletben a beszámolókhoz, kiírásokhoz (cikkek) kapcsolt felugró fényképalbumok készítéséhez találsz segítséget. A Piliscsabai Negyvenesek túránál merült fel először komolyabban az igény erre a funkcióra. Sok fénykép album megoldást néztem át, mire rájöttem, hogy nem is igazán fénykép albumra van szükség.

 

Módosítás dátuma: 2011. január 03. hétfő, 22:21
Bejelentkezés
 
Upgrade
Technika - Technológia
Írta: Ziaja Zsolt   
2010. július 21. szerda, 13:51

A cikk szerkesztésére használt komponensből felkerült egy újabb verzió.

Bejelentkezés
 
Módosítottam ezt-azt a lapon
Technika - Technológia
Írta: Ziaja Zsolt   
2010. június 03. csütörtök, 17:53

Új szerkesztő, néhány új modul és máris nem talál senki semmit! Innocent

Bejelentkezés
 
Túrakiírás készítése
Technika - Segédletek
Írta: Zeezee   
2010. március 12. péntek, 11:42

A WEB oldalunkon számos lehetőség van, amelyek együttes használatával lehet a legszebben és a legjobban kiírni egy-egy túrát. A túra kiírásának egyes lépéseiről esik itt pár szó.
A túra kiírása a WEB oldalon egyrészt áll egy szöveges kiírásból (cikk), egy eseménynaptár bejegyzésből, illetve egy szöveges hirdetésből.

Módosítás dátuma: 2010. március 12. péntek, 11:44
Bejelentkezés
 
Támogatja a Joomla!