Beindult a "Pilisi Kilátások" mozgalom!!!

Friss hírek

Teljesítők

 

A teljesítés menete:

A résztvevőknek az alábbi kilátópontokat kell felkeresni: Fekete-hegy, Kétágú-hegy, Feket- kő, Kémény-szikla, Pilis, Basina, Nagy-Kopasz, Vörös-hegy, Oszoly, Hosszú-hegy, Nagy-Kevély. A kilátópontokon kihelyezett bélyegzőkkel az igazoló füzet megfelelő helyére lenyomatot kell készíteni. Tintapárnát feltétlenül vigyetek magatokkal!!

Ha összegyűjtötted az összes lenyomatot, a füzetet személyesen, vagy postai úton el kell juttatnod egyesületünkhöz.

Kedves Túrázók!

2018 április 1-től a túrafüzetek és a díjazások visszaküldésén változásokat eszközölünk, mindkét irányban!

Az elbírálandó füzeteket ezentúl nem egyesületünk címére, hanem egyik tagtársunk címére várjuk!

Az új cím: Bakó Valéria 2081 Piliscsaba, Gomba köz 5.

Ezen kívül változás lesz még, hogy a leigazolt füzeteket a díjazásokkal minden hónap első hetében postázzuk vissza, összegyűjtve az addig beérkezőket. Kérünk legyetek türelemmel!

A személyes leadásra is csak korlátozottan, előre meghatározott helyen és időben lesz majd lehetőség, de ennek részletein még dolgozunk.

Megértéseteket köszönjük!

A teljesítés kezdőpontja és időtartama nincs korlátozva.

A kilátópontok mindegyike jelzett turistautak mentén található.

A jelzett úton haladj, ne tégy kárt az erdő fáiban, növényeiben, állataiban! Tartsd be az aktuális tűzvédelmi szabályokat!

Díjazás:

A teljesítőket sorszámozva rögzítjük, és egy kitűzővel jutalmazzuk. A túramozgalomhoz 100db igazolófüzet és kitűző készül, ha elfogy, újfajta kitűzőt készítünk (tehát akár többször is érdemes teljesítened).

Kérjük, ha valamelyik pecsételőhelyen rongálást észleltek (sajnos már volt ilyen), jelezzétek felénk, lehetőleg egy fotó kíséretével, hogy tudjuk, mire számítsunk. Ebben az esetben elfogadunk igazolásképpen egy fényképet is!

Az igazolófüzetekhet többféleképpen lehet hozzájutni:

  • Megvásárolható Piliscséven a Béke utca 68. sz. alatti virágboltban (Nyitvatartása: H-P 8:00-16:00, Szo 8:00-12:00, V 8:00-11:00)
  • Piliscsabán a Fényesliget Kávézóban. A kávézó pontos címe: Piliscsaba Batthyányi u.1.(Hétfőtől szombatig reggel 10-től este 22 óráig.) 
  • Pilisszentivánon a Rét utca 13. szám alatti barkácsboltban (0626/366-506)
  • Leányfalun Tóth Gábor tagtársunknál (06209441527, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

A füzet kérhető postai úton is, az Egyesület e-mail címén (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. ). Ez esetben előre utaljátok át a füzet árát és (küldeményenként, tehát 1 füzet, vagy 5 füzet is mehet egyben) 200Ft postaköltséget az Egyesület számlaszámára. Az átutalás megtörténtét jelezzétek e-mail-ben.

A füzet ára 800 Ft/db. Az ár tartalmazza a díjazást (kitűző) és a díjazás esetleges postaköltségét is. Egyesületünk tagjai az igazolófüzethez és természetesen a kitűzőhöz is díjtalanul juthatnak hozzá!

 

A felkeresendő helyek rövid leírása:

A Kétágú-hegy a Pilis-vonulat hosszan elnyúló gerince. Kilátópontja 504m-es magasságban van. Legkönnyebben Kesztölcről érhetitek el, a K Z ZΔ jelzéseken.

A Fekete-hegy Pilisszentlélek és Kesztölc között helyezkedik el. Magassága 558m. Mindkét irányból megközelíthető a Z+ jelzésen.

A Fekete-kő (Hrebeny) megközelíthető a Pilis-nyeregből a ZΔ, vagy a Kétbükkfa-nyaregből a Z+ZΔ jelzéseken.

Kémény-szikla, a Klastrompusztától É-ra lévő sziklabástya neve. A pálos kolostor romjaitól a S Z+ ZΔ jelzéseken, vagy a „Vörös úton” a PΩ P Z+ ZΔ útvonalon közelíthető meg.

A Pilis a Dunántúli-középhegység legmagasabb hegye. A bélyegző azonban nem a legmagasabb ponton, hanem a D-i oldal kisebbik tisztásán található. Megközelíthető a Kétbükkfa-nyeregből, vagy Pilisszántóról a Z jelzésen egy nagyon rövid ZΔ kitérővel.

A Basina 378m magas sziklája a Csévi-barlang fölött található. Legkönnyebben Piliscsévről érhető el a P majd a Pincefalutól a PΔ jelzésen.

A felkeresendő kilátóhelyek:

A Nagy-Kopasz 447m-es teteje (ahol remélhetőleg hamarosan kilátó is épül) Piliscsabához van a legközelebb. A vasútállomásról az új KΔ jelzésen juthatsz el a bélyegzőhöz.

A Vörös-hegy-en 370m-es magasságban található Gyula pihenő a 10-es út mentén álló Kopár csárdától közelíthető meg a P vagy a P↺ jelzésen.

A Hosszú-hegy-re a Szántói-nyeregből a Z jelzésen, vagy a Csobánkai-nyeregből a K Z jelzéseken juthatsz fel a legkönnyebben.

Az Oszoly-csúcsra, ha nem vagy sziklamászó, Csobánka központjából a S+ SΔ jelzéseket követve tudsz felmenni.

A Nagy-Kevély 534m-es csúcsa sokfelől megközelíthető. Budapestről (Csillaghegy) a P-on, a 10-es út felől a K P vagy Z P jelzésű turistautakon. Mehetsz Csobánka felől is a P-on, de legközelebb Pilisborosjenőhöz van, ahonnan a P P útvonalon juthatsz fel.

Néhány fotó az eddig kihelyezett pecséttartó ládákról és a kilátásokról!

Az itt leírtakat nem kell betartani. A leírások csak tájékoztató jellegűek. Vegyél elő egy Pilis térképet és tervezd meg túráidat, ahogy neked tetszik!

Lap tetejére